Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου





Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου η εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, πλαισιούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Ηγούμενο Εφραίμ και πλειάδα Ιερομονάχων.

Να αναφερθεί ότι το Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ήταν κατάμεστο από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιο Ευδόκιμο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, όπου εκεί ο γέροντας Εφραίμ καλωσόρισε για ακόμη μια φορά τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως να προεξάρχει των ακολουθιών.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ταπείνωση η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έρχεται δια της υπακοής.

Επίσης ο κ. Ιερόθεος τόνισε: ''Αισθάνομαι ιδιαίτερη ευλογία και χαρά που βρίσκομαι στην πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου, και ευχαριστώ τον Άγιο Καθηγούμενο για την πρόσκληση να προεξάρχω των ακολουθιών''.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου παρότρυε τους προσκυνητές να μιμηθούν την ζωή των Αγίων, οι οποίοι έδωσαν την ψυχή τους εξ' ολοκλήρου στο Θεό, ενώ ευχήθηκε να έχουν την ευλογία και τη χάρη του Αγίου Ευδοκίμου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι πατέρες της Μονής έψαλλαν εντός της Τράπεζας το Άξιον Εστί όπως άρεσε στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.













































ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΟΜΦΑΙΑ