Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Λαμπρός εορτασμός Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στο 401 ΓΣΝA

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου όπου φυλάσσεται Ιερό Λείψανο Αυτού στον Ναό.



Με στρατιωτικές τιμές υποδέχθηκαν την Πέμπτη 9-11-2017 την Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Την Τιμία Κάρα μετέφερε ο Ηγούμενος της Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμος. Ακολούθησε Δοξολογία και Ευχέλαιο παρουσία πολλών πιστών.

Ο π. Ευάγγελος Λιάπης ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Παναχράντου για την μεγάλη τιμή να μεταφερθεί για μια ακόμη φορά η Τίμια Κάρα στο 401 ΓΣΝΑ.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο 401 ΓΣΝΑ.





Στον Εσπερινό συμμετείχαν εκτός από τον Ηγούμενο της Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμο και την Συνοδεία του, ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ευάγγελος Λιάπης καθώς και πολλοί Ιερείς των Αθηνών και της Μυκόνου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, η μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο 401 ΓΣΝΑ.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κκ Γεώργιος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας της Παναχράντου Άνδρου Αρχιμ. Ευδόκιμο, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ευάγγελο Λιάπη, Τχη (ΣΙ), και πολλούς άλλους κληρικούς .

Να σημειωθεί ότι πλήθος, ιατρών, στελεχών, νοσηλευτών και πιστών παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία και προσκύνησαν την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος. Τέλος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ευάγγελος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Καρπενησίου.

Να σημειωθεί ότι τους Ύμνους των Ιερών Ακολουθιών έψαλε Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών υπό την Διεύθυνση του Α’ Ιεροψάλτου του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδωνος Καμπίτση.

Στο Βυζαντινό Χορό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και οι Ιεροψάλτες κκ Ηλίας Σερασκέρης, Ιωάννης Μαλάμης, Γεώργιος Εγγλέζος, Χαράλαμπος Δημητρίου και Σωτήριος Λώλος.











Αναδημοσίευση από Romfea