Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΡΟΜΑΡΧΙΩΝ ΑΝΔΡΟΥ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΡΟΜΑΡΧΙΩΝ ΑΝΔΡΟΥ 





Τα προηγούμενα χρόνια κατορθώσαμε με τις μικρές δυσκολίες, που αντιμετωπίζαμε, να λειτουργήσουμε το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην Ιερά Μονή Τρομαρχίων με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας σε αγόρια και κορίτσια της Άνδρου ημέρες αναψυχής και οικογενειακού περιβάλλοντος αναπτύσοντας, ταυτόχρονα, κοινωνικές δράσεις ομαδικότητας, παιχνιδιού, αλλά και πνευματικής ζωής.

Οι τελευταίες οδηγίες όμως, που έχουμε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, απαιτούν προϋποθέσεις, στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε.

Έτσι, από πέρσυ, τόσο στη Σύρο όσο και στην Τήνο, λειτουργήσαμε επιτυχώς και με προσέλευση περισσότερων παιδιών «ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΘΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ», στα οποία τα παιδιά μετέβαιναν το πρωί στην κατασκήνωση και το απόβραδο επέστρεφαν στο σπίτι τους.

Έχοντας την επιθυμία να συνεχίσουμε αυτό το έργο και να ανταποκριθούμε σε αρκετά αιτήματα γονέων ανακοινώνουμε τα εξής:

Προτιθέμεθα και εφέτος να λειτουργήσουμε «ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» στην Ιερά Μονή Τρομαρχίων, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, με τις εξής προϋποθέσεις:

1) Λεωφορείο μισθωμένο από το Επισκοπείο, θα αναμένει τα παιδιά κάθε πρωϊ στην Σταυροπέδα, σε ώρα που από κοινού θα συνενοηθούμε με τους γονείς, και τα οποία ως εκεί οι γονείς με δικά τους μέσα θα μεταφέρουν. (Αυτονόητο είναι, ότι το λεωφορείο από την περιοχή απ' όπου θα ξεκινάει για την Σταυροπέδα, θα εξυπηρετεί παραλαμβάνοντας τα παιδιά της ευρύτερης αυτής περιοχής).

2) Ωσαύτως, το απόβραδο το λεωφορείο θα μεταφέρει τα παιδιά ως την Σταυροπέδα και από εκεί οι γονείς με ευθύνη τους θα τα παραλαμβάνουν.

3) Τα παιδιά κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο κέντρο, θα έχουν στο χώρο της Μονής δεκατιανό, μεσημεριανό και απογευματινό (φρούτο, παγωτό....κ.λ.π.). Τα πράγματά τους θα παραμένουν ασφαλισμένα στο χώρο της διαμονής τους, και καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας θα έχουν πολύμορφες δράσεις ψυχαγωγίας και παιχνιδιών εντός και εκτός της Μονής, θαλάσσιου μπάνιου κ.λ.π.

Συμβολική συμμετοχή για κάθε παιδί θα είναι 30,00 Ευρώ και η κάθε περίοδος ορίζεται σε 9 ημέρες. Οι περίοδοι θα είναι δύο, (20 – 29 Ιουνίου & 2 – 11 Ιουλίου). Οι ηλικίες θα πρέπει να είναι 11-15 χρονών, και θα είναι μία εβδομάδα κοριτσιών και μία αγοριών. Ο μέγιστος αριθμός για κάθε ομάδα δεν μπορεί να υπερβεί τα 13 άτομα.

Ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει ανταπόκριση, αναμένουμε την επικοινωνία σας με την γραμματέα του Επισκοπείου, κ. Σοφία Καρυστινού- Μανδαράκα, από 21 έως και 31 Μαϊου, και ώρες 10:00-12:00 π.μ., από την οποία θα παραλαμβάνετε και στην οποία θα καταθέτετε συμπληρωμένο το Ειδικό Έντυπο Αιτήσεως Συμμετοχής, καθώς και μία ιατρική βεβαίωση υγείας του παιδιού.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ Κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

Άνδρος, 10 Μαῒου 2018