Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Παντελεήμονος στο Κιλκίς

Τη μεγάλη ευλογία της ελεύσεως και της παραμονής της Τιμίας και Θαυματουργής Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού εκ της Ιεράς Μονής Παναχράνου Άνδρου έχουν από χθες ο Ιερός Κλήρος και ο φιλάγιος Λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαϊου 2018, Κλήρος και Λαός, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ υποδέχθηκαν την Αγία Κάρα στον Ιερό Ναό Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, προστατών και εφόρων της πόλεως του Κιλκίς, την οποία κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. π. Ευδόκιμος μαζί με τον Ιερομόναχο π. Φιλάρετο, μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.
Το ιερό προσκύνημα έρχεται να ενισχύσει και να ενδυναμώσει τον ακριτικό Λαό του Κιλκίς, που αγωνίζεται καθημερινά με ευσέβεια και ευλάβεια, και ιδιαιτέρως τους μαθητές οι οποίοι σε λίγες ημέρες ξεκινούν για τη μεγάλη "μάχη" των πανελληνίων εξετάσεων.
Για τους Αγίους που χαριτώθηκαν με το θαυμαστό βίο τους μέσα στη χάρη του Θεού και έφθασαν να γίνουν κατά χάρη Θεοί, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, εκφράζοντας τη βαθιά του ευγνωμοσύνη τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, όσο και στον Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναχράντου για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας στο Κιλκίς.
Ανάμεσα στο πυκνό εκκλησίασμα, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κατερίνα Ζιούτα, Γιώργος Μπαλάσκας και Νίκος Ταχτσίδης, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων, κ.α.
Η μυροβλύζουσα Κάρα του Ιαματικού Παντελεήμονος θα παραμείνει στον Ιερό Ναό των Πολιούχων έως και την Τρίτη 29 Μαϊου 2018, ενώ καθημερινά τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
Αξίζει να σημειωθεί η άρτια διοργάνωση της υποδοχής και η ευπρέπεια του Ιερού Ναού από τον Προϊστάμενο Αρχ. π. Ιωακείμ Παπαδόπουλο, των Εφημερίων π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη και π. Στέφανο Μουρατίδη και τους συνεργάτες των.








Αναδημοσίευση από Romfea